Klaipėdoje verslas ir valdžia ieško dialogo (pateikta pilna diskusijos video medžiaga)

2011 01 13 @ 11:42  ›  Kategorijos: Verslo aplinka, Verslo skatinimas Klaipėdos mieste

Uostamiesčio verslininkų iniciatyva ieškoti būdų, kaip Klaipėdoje gerinti verslo aplinką, duoda vaisių – savivaldybėje steigiama verslo komisija.

Asociacijos “Mano miestas Klaipėda” verslo grupės surengtos apskritojo stalo diskusijos “Klaipėdos smulkus ir vidutinis verslas: ką turime šiandien ir ko norime rytoj?” dalyviai pabrėžė, kad esama verslo aplinka jų netenkina.

Pasak Klaipėdos apskrities darbdavių asociacijos vadovo Aro Mileškos, blogai tai, kad mūsų mieste nėra verslo informavimo centro, kur būtų galima gauti konsultacijų, taip pat nėra ir tinkamo verslo inkubatoriaus, niekas neanalizuoja verslo aplinkos.

Anot jo, prieš porą mėnesių konferencijoje “Klaipėdos verslo diena” buvo išgryninti keturi punktai, kuriuos įgyvendinus situacija pasikeistų. Tai – smulkaus ir vidutinio verslo (SVV) reikalais besirūpinančio skyriaus savivaldybėje atsiradimas, SVV plėtros strategijos sukūrimas, finansavimas bei SVV tarybos įsteigimas.

Tokius pageidavimus išsakius miesto merui, pasak A. Mileškos, sulaukta atsakymo, jog nei pinigų, nei savivaldybės darbuotojų šiems reikalams nėra, tačiau SVV tarybos steigimas palaimintas.

Anot Savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktoriaus Ričardo Zulco, verslininkai kviečiami dalyvauti ir teikti siūlymus kuriant šios verslo komisijos nuostatus.

Verslininkams akcentuojant, jog stokojama dialogo tarp valdžios ir verslo (bei tarp verslo ir mokslo), R. Zulcas pasiūlė šią problemą spręsti kartą per mėnesį organizuojant verslo pusryčius, kurių metu būtų galima aptarti vieną ar porą rūpimų klausimų.

Diskutuojant prisiminta, jog verslo pusryčių idėja gyvuoja jau seniai, būta ir bandymų ją įgyvendinti, tačiau ne itin sėkmingų. Vis dėlto pritarta, kad dabar – pats metas “pusryčiauti”, t. y. išgirsti vieniems kitus, kol Klaipėda netapo užkampiu.

Šaltinis: Vakarų ekspresas


Komentarai

Autorius: Gediminas,

2011 01 15 @ 18:04

Turime apsispręsti kiek mums reikia ir ko mums reikia. Godumas mus pražudys.

Palikti komentarą