Mažinti regionų socialinę atskirtį gali padėti ir verslas

2011 01 18 @ 22:26  ›  Kategorijos: Dialogas tarp verslo ir valdžios


Aktyvesnis viešojo ir privataus kapitalo bendradarbiavimas būtų labai naudingas. Tokią nuomonę išsakė Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, po susitikimo su Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos atstovais.

„Iki šio finansinio Europos Sąjungos paramos paskirstymo periodo regioninės politikos krypties Vyriausybė apsisprendė nekeisti – privalome užtikrinti pradėtų darbų tęstinumą, kitaip rizikuotume sužlugdyti projektus bei neįsisavinti dalies paramos. Manau, kad čia labai svarbus viešojo ir privataus kapitalo bendradarbiavimas bei verslininkų siekis dalyvauti regionų plėtros tarybų darbe teikiant iniciatyvas verslo aplinkai gerinti“, – sako ministras R. Palaitis.

Vidaus reikalų ministro bei Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos atstovų susitikime aptarti Nacionalinio susitarimo ir Protokolo prie Nacionalinio susitarimo, Vyriausybės pasirašyto su Smulkiojo ir vidutinio verslo taryba, nuostatų vykdymo bei kiti smulkiajam ir vidutiniam verslui aktualūs klausimai.

Ministras susitikimo dalyvius informavo apie Vyriausybės įsipareigojimus mažinti karjeros, politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojų ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartį, skaičių bei darbo užmokestį, administracinės naštos piliečiams mažinimo iniciatyvas, daugiabučių renovaciją probleminėse teritorijose ir kt.

Aptartas ir verslo indėlis mažinant regionų socialinę ir ekonominę atskirtį. Verslininkai sutiko, kad siekiant, jog investicijų į regionus teikiama nauda būtų tvaresnė, tikslinga orientuotis ne tik į socialinės aplinkos gerinimą bei darbo vietų kūrimą, bet ir į ekonomikos skatinimą tikslinėse teritorijose.

Šaltinis: Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija


Komentarai

Komentarų nėra.

Palikti komentarą