Siūlymo vyriausybei: 'Pelno mokesčio tarifo didinimo atsisakyti bent penkerius metus', svarstymas

2011 04 20 @ 16:03  ›  Kategorijos: Mokesčiai

Klaipėdos apskrities darbdavių asociacija, atsižvelgdama į neigiamus ekonominės krizės ir mokestinės politikos padarinius Lietuvoje, LR Vyriausybei siūlo skirti didesnį dėmesį mokestinės politikos stabilumui ir užtikrinti, kad verslininkams būtų suteikta garantijų dėl ilgalaikės strategijos.

Lietuvos verslo bendruomenę (smulkias, vidutines įmones bei jų asociacijas) jungianti organizacija siūlo įgyvendinant ilgalaikę verslumo politiką bei siekiant praplėsti ekonomines, politines ir socialines sąlygas mokesčių politikoje Lietuvoje, pelno mokesčio tarifo didinimo atsisakyti bent penkerius metus. Verslininkai baiminasi, kad nepasikartotų neigiamos visuomenės, verslo bendruomenės reakcijos sulaukęs vadinamasis „naktinis Seimo balsavimas“, kai buvo drastiškai padidinti mokesčiai. Pasak asociacijos atstovų, verslininkai, kurdami ar plėtodami jau pradėtą verslą, kruopščiai apskaičiuoja savo biudžetą, planuoja galimą pelną bei išlaidas, todėl veiklą jie nori planuoti stabiliai ir be baimės, kad gali drastiškai pasikeisti mokesčių politika. Netikėti pokyčiai mokestinėje sistemoje, staiga keičiamos Pelno mokesčio skaičiavimo metodikos verslininkus atbaido nuo bendrovių kūrimo, vis daugiau potencialių verslininkų žvalgosi į užsienio valstybes, kur mokestinė politika yra stabilesnė.

Kad mokesčių įstatymai prisidėtų įgyvendinant ilgalaikę Lietuvos verslo strategiją, būtina verslininkams suteikti garantą ir saugumą. Įstatymų kaitaliojimai smukdo pasitikėjimą valstybe, todėl siūloma Pelno mokesčio įstatyme įtraukti nuostatą, kuri įteisintų Pelno mokesčio tarifo keitimąsi nedažniau kaip kas penkerius metus.

Klaipėdos apskrities darbdavių asociacija
Viceprezidentas Aras Mileška


Komentarai

Komentarų nėra.

Palikti komentarą