Tavo savanorystės kelrodis: Būk savanoris - keisk pasaulį!

2011 10 30 @ 10:00  ›  Kategorijos: Įmonių socialinė atsakomybė

Mieli skaitytojai,

2011-uosius metus Europos Komisija paskelbė Europos savanoriškos veiklos metais.

Kartu su kolegomis nusprendėme šiuos metus pažymėti ne vien proginiais renginiais, bet ir inicijuoti bei skatinti savanorystės idėjų ir žinių apie ją sklaidą visoje Lietuvoje. Šūkis „Būk savanoris – keisk pasaulį!“ kviečia aktyviai įsilieti į daugiamilijoninį savanorių būrį. Jūsų dėmesiui siūlome ir leidinį, kuriame yra praktinės informacijos visiems, norintiems prisijungti prie šios veiklos.

Savanorystės, kaip ir kiekvienos laisvo ir kūrybingo žmogaus veiklos, neįmanoma nusakyti vienu visoms šalims ir visuomenėms tinkamu apibrėžimu. Jos mastas, forma ir teisinis reglamentavimas kiekvienoje šalyje kitoks. Vienur savanoriška veikla reglamentuojama įstatymais, kitose valstybėse ją apibrėžia ir reglamentuoja tam tikros taisyklės ar tiesiog įprastos visuomenės gyvenimo normos. Daugelyje šalių savanorystė yra labai svarbi visuomenės gyvenimo dalis, o kitur dar nėra pakankamai pripažįstama.

Be laisva valia ir neatlygintinai atliekamos veiklos, skirtos aplinkai, paveldui, taikai saugoti, skurdui ir socialinei atskirčiai mažinti, silpnesniesiems globoti ir t. t., neįmanoma įsivaizduoti šių laikų pasaulio, todėl savanoriška veikla turi būti visuomenės pripažįstama ir vertinama. Nors Lietuva tarsi naujai atranda savanorystės svarbą, savanorystės iniciatyvos yra vieni stipriausių saitų, siejančių Lietuvą su Europa ir visu pasauliu. Šia knyga siekiame, kad savanoriška veikla būtų geriau suprantama visuomenei, kad ji būtų pripažįstama, ja būtų didžiuojamasi. Tikimės, kad knygoje pateikta informacija padės visiems – tiek jau aktyviai dalyvaujantiems savanoriškoje veikloje, tiek svarstantiems galimybę prie jos prisijungti.

Pasidalinkime savo širdžių šiluma, ir pasaulis taps šviesesnis.

Dr. Natalija Kazlauskienė,
Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovė

Sveikas ir sveika!

Džiaugiamės, kad susidomėjai šia knygele ir tikimės, kad Tavo dėmesio priežastys sutampa su mūsų rašymo tikslais.

Mes norime padėti suprasti, kas ta savanorystė, kokios jos formos ir kaip pasirinkti tą, kuri Tau labiausiai tinka. Rėmėmės savo patirtimi, kurią sukaupėme nuo 15 metų dalyvaudamos savanoriškoje veikloje. Neringa į šią veiklą įsitraukė Lietuvoje ir, gerai susipažinusi su savanorystės ypatumais, jau keliolika metų konsultuoja Lietuvos organizacijas, dėsto savanoriško socialinio darbo kursą M. Romerio universitete, o neseniai su visa šeima savanoriavo Gvatemaloje. Tarptautinėse savanoriško darbo stovyklose dirbti pradėjusi Monika dabar talkina Europos savanorių tarnybai: rengia savanorius, moko organizacijas dirbti su savanoriais ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje.

Knygelėje mintimis apie savanorystę dalijasi ir garsesni žmonės, kurie turi daug jos patirties.

Tikimės, kad jų pavyzdys Tave įkvėps.

Skaityti šią knygelę galima įvairiai. Nuosekliai skaitydamas suvoksi, kas yra savanorystė, tačiau jei Tave domina konkretus savanorystės aspektas, gali iš karto apie jį ir skaityti. O jei ieškai organizacijos, kurioje norėtum savanoriauti, pabaigoje rasi naudingų nuorodų.

Taigi gali eiti visą knygelės maršrutą, tačiau gali ir aplankyti tik tas vietas, kurios Tau įdomiausios.

Stengėmės, kad šis kelrodis atvestų Tave ten, kur ir nori eiti.

Parsisiųsti Knygą Tavo savanorystės kelrodis: Būk savanoris – keisk pasaulį!


Komentarai

Komentarų nėra.

Palikti komentarą