Turistai aplenkia miestą

2012 03 14 @ 16:28  ›  Kategorijos: Klaipėdos SVV Taryba

Aušrinė Armaitiene: Klaipėdos universiteto Rekreacijos ir turizmo katedros vedėja, mokslų daktarė, Lietuvos rekreacijos ir turizmo edukologų asociacijos prezidentė.

Turizmo padėtis Klaipėdoje yra tragiška – tai vakar konstatavo kone visi Smulkiojo ir vidutinio verslo (SVV) tarybos nariai. Pagrindinės tai lemiančios priežastys -prastas susisiekimas ir išskirtinumo stoka.

Pralenkė net Birštonas SVV tarybos ilgai trukusioje diskusijoje ieškojo būdų, kaip į uostamiestį ir pajūrio regioną pritraukti daugiau turistų, tačiau konkretūs sprendiniai ir realūs darbai, kurių reikia imtis, taip ir nebuvo įvardyti.

„Klaipėdoje turime milžinišką turizmo plėtros problemą. Mus jau seniai aplenkė kiti miestai, net toks Birštonas, kuris net jūros neturi”, – tiesą rėžė Klaipėdos universiteto Rekreacijos ir turizmo katedros vedėja Aušrinė Armaitiene.

Kaip pagrindinę problemą, kodėl turistai nesiveržia į Klaipėdą, ji įvardijo tai, jog uostamiestis niekuo neišsiskiria iš kitų Lietuvos ir užsienio miestų.

„Turime jūrą, bet jos neišnaudojame. Mūsų viešbučiuose siūlomos tokios pat paslaugos, kaip bet kuriame užsienio mieste – masažai, daromi rytietiškų smilkalų prismilkytose patalpose”, – teigė A. Armaitiene.

Pasigedo iniciatyvų „Kai pradėjau pasakoti, kokia Klaipėda graži, norvegas vos neužmigo. Tačiau kai jam užsiminiau, kad pas mus labai pigus alus ir gražios merginos, norvegas atvažiavo paviešėti Klaipėdoje, o kitą kartą grįžo su būriu draugų. Mums reikia ieškoti išskirtinumo, reikia protų šturmo, kad sukurtume tai, kuo išsiskirtume iš kitų”, – dėstė SVV tarybos ir miesto tarybos narys Vidmantas Plečkaitis.

Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas pasigedo žmonių iniciatyvų, kurių uostamiestyje esą itin trūksta. „Grūto parką sukūrė žmogus, Orvydų sodyba taip pat nėra valdžios kūrinys. Klaipėdoje turime tik vieną tokios iniciatyvos pavyzdį – Friedricho pasažą, tačiau jų reikėtų daug daugiau, nes viskas prasideda nuo žmonių ir jų iniciatyvos”, – tvirtino A. Šulcas.

Reikia bevizio režimo Dar viena problema, stabdanti turizmo plėtrą – labai prastas susisiekimas su uostamiesčiu.
„Atvažiuoti. į Klaipėdą ir išvažiuoti iš jos yra katastrofa. Į Palangos oro uostą tiek pinigų sukišta, o jis yra niekinis”, – karčių žodžių negailėjo A.Armaitienė.

Jai antrino ir V.Plečkaitis, kuris pasiūlė, jog SVV taryba kreiptųsi į Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską, jog šis parašytų raštą Vyriausybei ir primintų būtinybę įvesti bevizį režimą su Kaliningrado sritimi 100 km spinduliu. Taip esą uostamiestyje tikrai padaugės rusų turistų.

Galiausiai posėdyje sutarta, jog labiausiai Klaipėdai trūksta reklamos, rinkodaros sprendimų, kurie padėtų plėtoti turizmą

Virginija Spurytė
v.spuryte@kl.lt


Komentarai

Komentarų nėra.

Palikti komentarą